India: Ülünk a vonaton...

Ülünk a vonaton....
Reggel 6 órakor indult a vonatunk Delhiből Agràba.
Pontosan indult a vonat. Ezt csak azèrt jegyzem meg, ugyanis India tàvolabbi rèszein teljesen megszokott a 6-8 óràs kèsès is. Szàmunkra meghökkentő, de az indiai emberek  viszonya az időhöz teljesen màs, mint a mienk. Van, hogy 3 napot  is elüldögèlnek a buszmegàllóban a buszra vàrva. Közben kedèlyesen diskuràlnak. Soha, senki, semmilyen körülmènyek között nem rohan sehova. Az àllomàs idilljèhez hozzàtartozik a földön alvó emberek kerülgetése is. Vannak hivatàsos hordàrok, akik megkülönböztetett bordó ruhàzatukban a kialkudott rúpia fejében elviszik a fejükön csomagjainkat a vonatunkhoz. Mi nem vettük igènybe a szolgàltatàsukat, mert làtva, hogy turisták vagyunk, a megszokott összeg többszörösèt akarták elkèrni. Így magunk húztuk-vontuk a csomagjainkat.De sebaj, a szerda reggeli erőnlèti edzès is kipipàlva. ☺
A vonat meglepően kultúràlt, ès túl klimatizàlt. Kb. 12 C fok volt, mikor felszàlltunk. Most, hogy belehelltük, van màr vagy 18 C is.
Kaptunk vizet,teàt ès snacket, fèl óra múlva pedig meleg reggelit. 2 db. „valamit” ami leginkàbb csicseriborsó vagy szója fasirtra emlèzetett, kenyèr ès vaj. Kèsőbb pedig joghurtos pohàrban  limonàdèt. Meg lehetett enni,mindent de nagyon csípős volt.
A vonat ablakàból elènk tàruló làtvàny leírhatatlan.....A szegénység és nyomor olyan mértéke, amit a szememmel ugyan látok, de az agyam nem tudja befogadni a látottakat. Csendben ülünk.


Kèsőbb folyt. Köv.

R.























Megjegyzések

Legnépszerűbb bejegyzés

India: Egy megvalósult álom

Egy nehéz nap éjszakája...és ami utána van.

Az álmaink azért vannak, hogy megvalósítsuk őket.

India: Namaste: Köszöntöm a benned èlő Istent

Bali a meglepetések szigete