India: A készülődés

 A Kèszülődès

        Egy utazàs, legyen az egy hosszú hètvège egy wellness szàllodàban vagy akàr egy India-Nepàl túra, sosem akkor kezdődik,  amikor tènylegesen elindulunk, hanem  mèg jóval előtte.
       Amikor megszületik bennünk a vàgy az út irànt, ès az azt megelőző időszak. Útikönvyvek lapozgatàsa, az útvonal megtervezèse,  a bőrönd újra ès újra ki, ès be  pakolàsa, mèrlegelés, ( a szó minden èrtelmèben) ès az ezzel jàró összes èrzès. Szàmomra bàrhovà is indulok el, minden esetben maga az út legalàbb annyi izgalmat ès csodàt rejteget, mint,  maga az úticèl. Ez most sincs màsképp. Sőt! ☺ Pèldàul sosem utaztam eddig olyan orszàgba, ahol a vízum kèrő lapon van olyan kèrdés, hogy van-e tetovàlàsom. Na nem az európai trend miatt kivàncsiskodnak, hanem az esetlegesen felmerülő "problèmàk" miatt, megkönnyìti a kèsőbb azonosítàst. Vègül is van benne logika. Kötelező vèdőoltàs nincs, viszont javasolt beadatni hepatitis elleni vèdő oltàst, ezt èn is meg tettem, illetve egy tetanusz elleni vakcinàval  megfejeltem,
- mi bajom lehet belőle alapon.
       Màhoz èppen egy hètre 8 ismeretlennel  közösen neki vàgunk felfedezni kèt, szàmomra teljesen  ismeretlen orszàgot, egy idegen kultúràt,  ès talàn magamat?
 Meg làtjuk! Mindenesetre izgalmas kaland lesz!


Megjegyzések

Legnépszerűbb bejegyzés

India: Egy megvalósult álom

Egy nehéz nap éjszakája...és ami utána van.

Az álmaink azért vannak, hogy megvalósítsuk őket.

India: Namaste: Köszöntöm a benned èlő Istent

Bali a meglepetések szigete